Lid worden

We hebben momenteel plek voor nieuwe leden!
 

Is de Doordravers iets voor jou?

Wij Doordravers zijn gek op paarden en alles wat daarbij komt kijken—van het rijden en het verzorgen van de paarden tot de (letterlijke) shitklusjes. Je hebt als lid de luxe van een eigen paard, maar ook de lasten. 

Als lid van de Doordravers kun je rijden wanneer en hoe vaak je maar wilt en bouw je een veel intensievere band op met de paarden dan op een manege.
 
Kan iedereen lid worden? 
Nee, we verwachten wel een bepaald niveau. Geen zorgen als je geen Ankie of Edward bent, of al een tijdje niet meer hebt gereden.
De meesten van ons hebben in het verleden vrij fanatiek gereden. Bijvoorbeeld met een eigen pony of paard, als bijrijder of als ervaren manegeruiter. Gemiddeld rijden we dressuur op L-niveau, maar in onze gemixte groep zitten ook recreatieruiters en juist ex-wedstrijdruiters. Van alles wat dus!
Velen van ons hadden al jaren niet meer op een paard gezeten, maar we wilden allemaal het rijden weer oppakken. Door onze instructrices zit je snel weer op je oude niveau!

Daarnaast hebben we een gewichtslimiet voor onze paarden ingesteld.

 
Lid worden: hoe gaat dat?

Maak een afspraak met ons via ledenwerving@gmail.com en kom een keer kennismaken! Ben je daarna enthousiast dan rij je een keer een proefles bij één van onze instructrices. Indien het van beide kanten bevalt kun je lid worden. De eerste 3 maanden heb je een proefperiode, zo kun je rustig kijken of het wat voor je is. Daarnaast kun je wegwijs worden op stal, en uiteraard onze paarden leren kennen. Na deze periode word je officieel lid.

Bevalt het van twee kanten zó goed, en/of heb je eerdere ervaring bij de Doordravers of op Stal Wennekers? Dan is het mogelijk de proefperiode in overleg te verkorten.
 
Lid zijn, wat komt erbij kijken?
Ben je eenmaal lid, dan geef je in onze online agenda aan wanneer jij wilt komen rijden en op welk paard. Naast het rijden heb je op stal de volgende taken:

- Verzorgen van de paarden en de spullen

- Losgooien van de paarden

- Dekens op- en afdoen

- Paarden uit de wei halen of erin zetten

- Weiland schoonmaken

- Naar de hoefsmid of veearts

- Medicatie geven

- Eens in de twee maanden een staldienst draaien om zadel, tuig en poetskist van een van de paarden schoon te maken.

 

We weten dat het concept van De Doordravers uniek is! We snappen daarom als je vragen hebt. Neem gerust contact met ons op, of kijk even bij de Veelgestelde Vragen.

 
 

2 3