Idool - ons paard met pensioen

Wie De Doordravers zegt, zegt Idool. Al in 1998 kwam hij als jong paard bij de vereniging! Tientallen leden heeft hij door de jaren heen op zijn rug gehad, en nog steeds.

 

Een paar jaar geleden is hij de 20 jaar gepasseerd, en kreeg hij wat meer last van allerlei kwaaltjes. Het werd tijd om Idool met pensioen te laten gaan. Maar hoe?

Pensioenplan door middel van crowdfunding

Een paardenrusthuis was voor ons én Idool geen optie. Idool is dol op aandacht, wil graag de bak of het bos in, en heeft dagelijks medicijnen nodig voor de Ziekte van Cushing.
Er werd daarom een Pensioenplan gemaakt: De Vrienden Van Idool. Door middel van crowdfunding geven wij onze Idool een mooi pensioen bij ons op stal.

 

Wil je meehelpen? Laat het ons weten door te mailen naar idool.doordravers@gmail.com of lees hieronder verder. Vanzelfsprekend kunnen zowel leden als niet-leden Vriend van Idool worden.

 

Hoe gaat het met Idool?

Met de oude man gaat het eigenlijk prima! Zoals gezegd heeft hij de Ziekte van Cushing, waar hij dagelijks een pil voor krijgt. Omdat hij de smaak van de pil erg vies vindt, is hij er nogal bedreven in om 'm als je even niet kijkt weer uit te spugen... Elke dag weer een uitdaging om ervoor te zorgen dat hij zijn medicijn daadwerkelijk krijgt!
Door de ziekte waren ook zijn tanden aangetast, waardoor deze inmiddels allemaal getrokken zijn. Echt een oud mannetje dus.

 

Maar van dit alles merk je verder eigenlijk helemaal niets. Hij wordt zeker nog zo'n vier keer per week bereden. Doen we dat minder, wordt hij erg jaloers op de andere paarden en chagrijnig. Hij gaat dagelijks de paddock of de wei in, het liefst met zijn oude vriend Dik.

 

Ook is hij zijn kwajongenstreken nog steeds niet kwijt. Het gebeurt nog regelmatig dat hij zich niet laat vangen in de wei, en met een triomfantelijk hoofd als enige van alle paarden nog lekker gras staat te eten.

 

Met rijden moet hij altijd een beetje opwarmen. Als je begint, is hij nogal stijf en gaat het in een slakkegangetje. Totdat meneer op stoom komt: soepel crosst hij dan ineens door de bak. Of hij doet zijn favoriete trucje: plotseling 180 graden draaien, zodat je alle zeilen bij moet zetten om in het zadel te blijven zitten.

 

Kortom: wij hopen dat Idool nog een aantal jaartjes in goede gezondheid tussen alle andere paarden mag lopen! 


Wil je meer lezen over zijn wel en wee, inclusief foto's? Bekijk dan de nieuwsbrieven hieronder.

 

 

Ga naar Idools fotoalbum.

Jaarlijks verslag pensioen Idool

icon for pdf file Idool 23 jaar  (722 KB)
Hoe vergaat het Idool in zijn eerste jaar als pensioenpaard?
icon for pdf file Idool 24 jaar  (437 KB)
Idool is alweer 2 jaar met pensioen!
icon for pdf file Idool 25 jaar  (1594 KB)
Idool is een kwart eeuw, en still going strong!
icon for pdf file pensioenplan Idool  (2559 KB)
2 1